4. Egyetemi e-mail cím, üzenetek és értesítések az e-elarning fiókban

Az e-learning rendszerbe az egyetemi e-mail cím kerül beállításra, mely a profil adatai között is megjelenik. (Az egyetemi e-mail cím a felhasználó nevéből és a @stud.uni-mate.hu illetve @phd.uni-mate.hu végződésből tevődik össze a hallgatók esetében).
Minden E-learninges rendszer üzenet erre az e-mail címre érkezik, ezért fontos az egyetemi postafiók aktiválása és rendszeres ellenőrzése, és/vagy az üzenetek továbbításának beállítása az egyetemi levelező rendszerből magán e-mail címre. A beállítást a hallgatói levelezőrendszer fiókjában kell elvégezni.

Információk az egyetemi e-mail fiókról a MATE Informatikai Igazgatóság honlapján találhatók.
https://it.uni-mate.hu/levelezes

Az átirányítás az Outlookban a Szabályok /Szabályok kezelése/ Posta/Továbbítás menüben a másik email cím megadásával lehetséges. Kapcsolja be az Átirányítás engedélyezése és A továbbított üzenetek másolatának megőrzése négyzeteket, és gépelje be a másik email címét, ahová irányítani szeretné az üzeneteket.



Az elearning fiókban az üzenetek, értesítések a felhasználó név mellett bal oldali ikonokra való kattintással érhető el. A piros négyzetben az olvasatlan üzenetek/értesítések száma látható.