5. Irányítópult, kurzusok

A belépés utáni indító képernyő az Kezdőoldal.
A felső navigációs menűben elérhető elemek:
Az Irányítópulton található blokkban az Idősor alatt a felhasználó aktuális feladatai jelennek meg, melyeket dátum vagy kurzus szerint lehet rendezni.

A Kurzusaim oldalon alatt látható minden olyan kurzus, amelybe a felhasználó beiratkozott.

Megjelenítés típusa: kártya, lista…
Szűrés az aktuális, mindenkori, korábbi stb. kurzusok megjelenítésére

Nem minden Neptunban indított tárgyhoz készül E-learninges kurzus. Az E-learning rendszerben indított kurzusokról az oktatók fogják tájékoztatni; Neptun üzenetben, vagy emailben elküldenek minden információt. Érdemes az Inboxban és a Spamban is leellenőrizni, ha nem kapta meg ezeket az információkat, illetve a tárgy oktatójától tud erre vonatkozó tájékoztatást kérni.

Kurzusok listája és keresőmező
A kurzusok közötti keresést felül található navigációs menüben a „Kurzusok” gombra kattintva kezdheti meg.
Az E-learning rendszerben a kurzusokat szemeszterenként, alatta intézmények/régebb karonkénti bontásba szervezzük. Új kurzusait az aktuális szemeszter alatt keresse, illetve a keresőmezőbe beírva a kurzus neptun kódját, címét,… de a legjobb, ha az oktató által kiküldött linkre kattintva iratkozik fel, vagy annak pontos címére keres rá a rendszerben.
A kurzusok címe tartalmazza a tárgy Neptun kódját is, így a kereső mezőben való szűréshez cím és Neptun kód is alkalmazható.
A listázott kurzusok címe melletti ikonra kattintva megjelenik a kurzus leírás és az oktató tanár(ok) neve.

Előfordulhat, hogy ugyanazzal a Neptun kóddal és címmel több kurzus is van a rendszerben, figyeljen arra, hogy az aktuális félévi kurzusra és megfelelő tagozatra, megfelelő oktatóhoz stb. iratkozzon be.

A kurzusok címe általában a következő elemekből áll, ami segít a megfelelő kurzus kiválasztásában:
NEPTUNKOD - Tantárgy neve - nappali / levelező - 2023/2024-ősz (aktuális félév)